Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

сряда, 7 септември 2011 г.

Как да си усложним живота (прости съвети)




Човекът е сложно организирано същество. И не обича да опростява. Винаги трябва да сме нащрек, в случаите когато животът стане много лесен и разбираем – веднага нещо трябва да предприемем. Предлагам на вниманието ви някои съвети.

  1. Винаги говорете иносказателно. Отначало си струва да измислите усложнения за близките си хора, и те с радост ще ви отвърнат със същото. При това ако произнасяте думите ясно и отчетливо, ще ви помислят за неграмотен селянин. Създайте около себе си ореол от загадъчност, общувайте с намеци и полунамеци. Простотата е за плебеите.
  2. Приемайте всичко лично. Как мислите, кой е виновен за лошото настроение на другите? Вие, разбира се! Всичко, което изричат, когато са гневни и раздразнени – е самата истина, защото в друго настроение хората са склонни да се преструват. И между другото, Вие си прекарвате времето в задръствания защото са Ви задръстени с гадории чакрите. Почиствайте си чакрите, другари!
  3. АкО…. Да се допускат едни и същи грешки е лош тон и признак за не много акъл. Но ние не сме от тез. Затова си струва добре да се  запомня какво не сме направили както трябва, и тази сцена да се проиграва във всички нюанси всеки ден, а най-добре - няколко пъти дневно. Ако пък разказвате историята за вашето поражение на близки и приятели – ще можете напълно да се саморазвенчаете.
  4. Всичко е ужасно, не е ли така? Всяка дреболия ви кара да страдате. Ако ви се стори, че е възможно това да са глупости, които нямат особено значение за вашия живот, помислете пак – може би просто не схващате цялата катастрофичност на последствията?
  5. Търсете в себе си недостатъци. Това е много важно. Ако не успеете да си намерите – сравнявайте се с другите. С тези, които със сигурност ви превъзхождат. И защо вие не можете да се справяте като тях?.. Най-напредничавите успяват да съвместят тази точка с 3-та –и започват да съпоставят своя живот  със своите представи за идеален живот. И най-важното – не забравяйте да страдате! Ще се повторя, това е много важно.
  6. Винаги бъдете недоволен. Направете се, че сте изживели всичко на този свят и нищо не може да ви учуди. Тогава ще ви помислят за интелектуалец и ще започнат да ви уважават. При това за да поддържате имиджа на презрително-равнодушен, ще се наложи доста да се постараете. Утешително е само това, че после всичко останало ще ви се получава от само себе си.
  7. Ясно е  че ви подвеждат! Вие нали си знаете, че не е толкова просто. Ако някой ви направи добро, значи ви готви някоя гадория! Ако в нещо ви е провървяло, значи се задава цял куп неприятности. Винаги бъдете нащрек! Бдете!
 Libo.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар