Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

неделя, 15 май 2011 г.

Десет начина да заспим по-бързо (полезно)



1.    Да вземем топъл душ, а по-добре – топла вана. Този начин първо ще помогне на организма напълно да се отпусне и да свали напрежението не само в мускулите, но и нервната система. Освен това, след топъл душ сънят ще бъде много по-дълбок и ефективен.
2.    Да изключим „потока на съзнанието”. Да не мислиш за нищо е много трудно, но именно нашите мисли и преживявания често ни пречат да заспим. Не лош начин, известен всекиму, е броене на овце, прескачащи ограда.Важното е да си представяте образите много ясно. Но тук всичко е много индивидуално, и за много хора този начин е абсолютно безполезен.
3.    Да се разходим преди сън. Този начин неслучайно е в първата тройка. Много хора пренебрегват разходките преди сън, домързява ги или смятат, че нямат време за това. Но кратката разходка много благоприятно се отразява на бързото заспиване и самото качество  на нощния сън. Естествено, струва си да се разхождаме в градинки и паркове – на чист въздух. Опитайте се да намерите такова място близо до дома си.
4.    Да проветрим стаята. Свежият, чист въздух може да окаже вълшебно въздействие на качеството на съня и времето, необходимо за заспиване.
5.    Да прочетем нещо скучно. Този начин често помага да заспим по-скоро. Той се основава на уморените очи (ако направим гимнастика за очите можем да работим още няколко часа), а също на това, че мозъкът ще откаже да възприема сложна информация, и на вас бързо ще ви се доспи.
6.    Да изпием малко мляко. Топлото мляко с мед (или с канела) ще ви помогне да заспите даже и ако сте много превъзбудени или страдате от безсъние отдавна. В млякото се съдържат вещества, които помагат на човек да заспи. Този начин е много ефективен, но незнайно защо, много малко хора го използват за да заспят по-бързо.
7.    Да си направим зелен чай. Зеленият или билков (например, чай от лайка) може да ви помогне да заспите. Трябва да опитате как ви действат конкретните билки или чаеве.
8.    Преди сън лека вечеря или никаква вечеря. Преди сън най-добре съвсем да не вечеряте или да вечеряте нещо достатъчно леко, иначе организмът ви ще преработва тежката храна и няма да успеете бързо да заспите. Но трябва да погледнете – ако не можете да заспите от глад, то лека вечеря е повече от необходима.
9.    Да отменим вечерните тренировки. Спортните занимания са много полезни, но ако имате проблем със заспиването, опитайте да отмените, а по-добре да пренесете вечерните тренировки или да ги заместите с нещо по-успокояващо. Например, вместо фитнес – басейн.
10. Опитайте да промените интериора на спалнята. При проблеми със съня непременно сменете ярките цветове в спалнята си на нещо по-неутрално – най-добре подхождат меките млечно сиви цветове. Също е желателно близо до вашето легло да няма техника и всичко, което ви напомня за работа.


4 коментара:

  1. bezsanieto moje da se poluchi i ot drugo...................

    ОтговорИзтриване
  2. Az obicham moeto selo.com :):)

    ОтговорИзтриване
  3. toploto mlqko s met mi pomogna opitaite i vie

    ОтговорИзтриване
  4. ще опитам довечера и дано някои от начините да подействат :)

    ОтговорИзтриване