Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

сряда, 25 май 2011 г.

Митове на тема красота (полезно)


В днешно време всеки има възможност безотговорно да публикува информация в интернет и нерядко ни се случва да станем жертва на това явление. Особено когато се отнася до съвети за красотата, има твърде много „авторитети”, които ни насочват какво трябва и не трябва да правим, без тези съвети да са задължително верни и коректни. Ето и списък с най-широко разпространените митове, които би трябвало да ви дадат по-ясна идея относно това кое е правилно и кое - не.
Мит №1: Натриване на зъбите с лимон за по-бели зъби.
Това всъщност работи, но не е безвредно. Макар зъбите в действителност да изглеждат по-светли, лимонената киселина износва емайла им. Запазете лимоните за лимонада и започнете да натривате зъбите си със сода за хляб два пъти седмично, за да постигнете избелващ ефект у дома.
Мит №2: Изкуствените нокти разрушават естествените такива.
Невярно. Лепилото и изкуствените нокти не са вредни, но пък неправилното им отстраняване/отлепване със сигурност са. Извършвайте процедурата по правилния начин и естествените ви нокти няма да пострадат.
Мит №3: Лазерното отстраняване на косми не работи при светли косми.
Който и да го твърди, не е прав. Въпреки че лазерът се справя по-лесно с тъмни косми, успява да отстрани съвсем успешно и светлите такива.
Мит №4: По-честото подстригване на косата я кара да расте по-бързо.
Отново невярно. Косата ви ще расте еднакво бързо със или без често подстригване. Но пък ако посещавате фризьора често си гарантирате здрав цялостен вид на косата и решаване на проблема със заплетените краища.
Мит №5: Органичните продукти имат по-слабо действие.
Нищо подобно. Те всъщност са най-добрите, защото не запушват порите, щадят кожата и я предпазват от всички вредни замърсители, витаещи във въздуха. Освен това не съдържат химикали, което ги прави за предпочитане пред всякакви тежки кремове.
Мит №6: Хлорът придава на косата зелен нюанс.
Не е така; не хлорът, а медта влияе на косата по този начин. Ако един басейн не се поддържа и почиства редовно, в него се образуват медни утайки и това е причината понякога след плаж косата да изглежда сякаш сте плажували в блато.
Мит №7: Кръстосването на краката води до разширени вени.
Абсолютно невярно. Причината за разширените вени е генетична и ако се сдобиете с такива е по-добре да се сърдите на майката природа и в частност на генетиката, а не на обичая си да кръстосвате крака.

Няма коментари:

Публикуване на коментар