Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

четвъртък, 26 май 2011 г.

7 стъпки към хубава кожа (полезно)



Красивата и блестяща кожа не се постига за една нощ, за това са нужни усилия, постоянство и най–вече търпение. Ако следвате следните няколко съвета, само след две–три седмици ще се радвате на чудесната кожа, за която мечтаете.
1. Почиствайте сутрин и вечер.
Една от основните стъпки в грижите за кожата е да я почиствате всяка сутрин и вечер преди лягане. Ако заспите с грим на лицето, вие практически ще дадете на бактериите чудесна възможност за се размножават и сутринта можете да се събудите с неприятна изненада под формата на пъпка.
2. Бъдете сигурни какъв е типа на кожата ви.
Независимо дали кожата ви е суха, мазна, или смесена, вие трябва да използвате правилния тип козметика. Ако например кожата ви е мазна, трябва тоалетното мляко, тоника и овлажняващият ви крем да са предназначени специално за такава кожа. Също така, ако кожата ви е мазна, е по–добре да стоите далеч от всякакви тежки фон дю тени и изберете такъв с леко покритие и с минерали.
3. Ексфолирайте.
Ексфолирането ви отървава от мъртвите клетки, които се натрупват върху кожата. Тя пък не може да абсорбира кремове и лосиони, ако мъртвите клетки не са премахнати. Купете си нежен ексфолиант, който може да се използва 2–3 пъти седмично, и го използвайте внимателно, без да търкате.
4. Пийте много вода.
Здравословното хранене е сред най–основните неща за хубава кожа. За да има тя блясък е добре да пиете поне по осем чаши вода дневно. И разбира се, най–добре е да не пушите, за да избегнете сивкавия оттенък и още куп неприятности със здравето.
5. Оставете кожата си да диша.
Ако носите коректор и фон дю тен всеки ден, почиствайте ги веднага, щом се приберете у дома. Колкото по–дълго носите фон дю тена, толкова по–дълго порите ви ще са запушени, така че ако не се налага да го носите, не го правете.
6. Взимайте витамини.
Не сме големи фенове на хапчетата, но е ясно, че не можем да си набавим всички нужни витамини и минерали с храната, която приемаме ежедневно. За хубава кожа имате нужда от витамини A, C, D и E.
7. Глезете кожата си,
Веднъж седмично намирайте време да се погрижите за кожата си от А до Я. Ексфолиране, хидратиране и за десерт, домашно приготвена маска. Нашата любима е със зехтин, като той се втрива леко и нежно в лицето в продължение на 30 минути, но скоро ще посветим индивидуална статия на домашно направените маски, от където ще можете да вземете повече идеи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар