Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

неделя, 15 май 2011 г.

Съвети по красота (полезно)


Има няколко грешки, част от които повечето жени допускат при прилагането на различните ежедневни козметични процедури. Разгледайте ги и ако разпознаете някоя от тях, коригирайте я още сега.
 1.     Нанасяте балсам по цялата си коса.
Повечето хора използват балсама така, както използват и шампоан: започват с корените и го разнасят надолу до краищата му. Но косата в корените е току що пораснала и здрава, докато краищата й са по–крехки и податливи на увреждания. Балсамът, нанесен в корените прави косата по–тежка и така те се омазняват по бързо. Затова започнете да го нанасяте от нивото от ушите до долу – така тя хем ще има повече обем, хем няма да се налага да я миете толкова често.

2.     Нанасяте фон дю тен преди овлажняващият крем да е попил в кожата.
По този начин покривността на фон дю тена намалява и той бързо „пада” от лицето ви. Най–добре е да изчакате една минута след нанасянето на овлажняващия крем, а ако нямате време, просто попийте излишното с кърпичка.

3.     Пръскате се с парфюм след като вече сте облечени.
Парфюмът може да повреди дрехата, а и идеята е той да се пръска върху тялото, защото е направен така, че миризмата му да взаимодейства с телесната топлина. Започнете да слагате парфюма си преди да се облечете, като наблягате на основните точки, а именно колене, китки, в основата на шията и зад ушите.

4.     Скубете веждите си прекалено близо до огледалото.
Когато се съсредоточите над всяко малко косъмче, губите представа за цялостната форма на веждите си, като така рискувате да ги изтъните твърде много. Това, което можете да направите, е на всеки няколко отскубнати косъмчета да се отдалечавате на две крачки от огледалото и да проверявате дали сте запазили симетрията на веждите си.

5.     Не обръщате внимание на кожата на врата си.
Когато се грижите за лицето си, не спирайте до брадичката. Кожата на врата е дори по–тънка от тази на лицето, и следователно е по–податлива на пигментации и бръчки. При използване на слънцезащитно мляко мажете и шията, като стигнете чак до гърдите. Относно кремовете – спокойно можете да използвате крема си за лице.

6.     Използвате овлажняващ крем, когато очите ви са подпухнали.
Едно от нещата, които могат да са причина за подпухнали очи, е твърде много сол в дневното меню. Недейте да прибягвате към очния крем: хидратиращите съставки задържат водата в кожата и така очите ви могат да се окажат още по–подпухнали. Ако имате такъв проблем, наложете върху очите си студен компрес за 10–15 минути. Ако обаче очите ви освен подпухнали са и червени или кожата около тях ви сърби, най–вероятно става дума за алергична реакция.

7.     Миете косата си, докато не „чуете”, че е чиста.
Звукът може и да е задоволителен, но всъщност означава, че или сте прекарали твърде дълго време в миене, или сте търкали твърде ожесточено. А ако е така, вие сте успели също да премахнете всички естествени мазнини и липиди, които задържат влагата в кожата и косата ви и ги защитават. Това, което със сигурност е добре, е да ограничите времето за взимане на душ до 10 минути и да използвате топла, а не гореща вода.

8.     Третирате пъпките и петната твърде активно.
Появила ви се е пъпка и вие обилно я мажете със съответния крем. След това, за по–сигурно, я мажете още веднъж. Но повечето от тези кремове съдържат киселини, които проникват в кожата часове след нанасянето им. Прекалената употреба може да доведе до зачервяване, сърбеж и обелена кожа. Затова се съобразявайте с предписанията на опаковките, като максимумът за ползването на подобни кремове е два пъти дневно.

2 коментара:

  1. Blagodarim za informatziata.Zapochva da mi xaresva tozi sait i vi pozelavam uspae,slagaite vseki den novi statii :):)

    ОтговорИзтриване
  2. И ние благодарим за вниманието:)

    ОтговорИзтриване