Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

неделя, 12 юни 2011 г.

Характеристика на лунните дни (от 1-ви до 30-ти)

1-ви ден (символ „светилник”)


Ден за планове и мечти: замисленото непременно ще се сбъдне ако са чисти помислите. Опасно е да кроите планове за отмъщение – носи нещастие. По-добре не започвайте нови неща, а само ги планирайте. Неблагоприятно време за много контакти и групови дейности, по-добре е да медитирате, анализирайте миналото, обмислете своите бъдещи действия. Но да се мисли „за онова” е забранено, това е „чист” ден. Хубаво е да се прощава на враговете. Най- активно на този ден реагират мъжете – могат да бъдат нервни, напрегнати. Който се разболее в този ден – дълго ще боледува, но непременно ще се оправи.


2-ри ден (символ – „рог на изобилието”)


Ако ви е присъщо скъперничество, то ще се прояви в този ден. Да не се яде всичко подред. Ако нещо много ви се иска – не си отказвайте. Доверете се на своето чувство, което няма да ви подведе и така ще определите лесно, коя храна е полезна, коя е вредна за вас. Това важи не само за храните, но и за хората. Да избягвате конфликти и бурни емоции. Да се краде е изключително опасно – ще ви сложат в затвора. Да се има предвид –това е ден за физически упражнения и получаване на информация. Много благоприятен за научни изследвания, размишления, открития. Хубаво е за пътувания, командировки. Но във всичко да се проследява разумност и щедрост.Може да се започнат съответни практики и цикли. Трябва да се проявява разумност и щедрост. Ако в този ден се разболеете, особено не се безпокойте – болестта ще бъде непродължителна и без опасни последствия.


3-ти ден (символ – „ барс, готов за скок”)


Това е време за действия. Пасивността в този ден е противопоказана и даже опасна. Пасивният човек в този ден, най-вероятно ще понесе поражение, а може да получи и травма – както физическа, така и душевна. В това лунно денонощие витае агресия. Настройте се на самозащита за да не сте в позицията на жертва. Денят е благоприятен за концентрация на енергия за самозащита, физически упражнения и водни практики.
Разсипано олио в този ден - знак, че вървиш по грешен път.
Вътрешната сила на вашия организъм в този ден е много силна.




4-ти ден (символ – „дърво на познанието”)


Този ден е добър за уединение и пасивност. Добре е да се заемем със спокойни домашни дейности и тихо да си почиваме в семеен кръг. Това е първият от неблагоприятните дни – смята се за ден на грехопадението. Възможни са всякакви изкушения, възможно е да трябва да избирате между доброто и злото, може да поискате да извършите нещо не дотам добро. Затова десет пъти помислете преди да вземете решение. Да вземете правилно решение ще ви помогне молитва. Противопоказана е групова работа, не бива да се късат цветя, да се отсичат дървета.
Хубаво е да сте сред природата.
В сънищата могат да фигурират вашите родители. Това сочи: анализирайте проблемите, наследени от тях и започвайте да ги решавате. Ако сънувате опасност – бъдете особено внимателни.


5-ти лунен ден (символ – еднорог)


Символизира изборът на цел, вярност на принципите, дълга, трансформацията и усвояване на храната. Може и дори трябва да проявявате активно своите емоции и чувства – това ще бъде уместно, правилно ще ви разберат. Само в този ден храната напълно се усвоява и се преобразува в тъканите. В този ден трябва да се нахраните, но не да преяжате. За основна храна изберете мляко или извара; противопоказана е животинска храна. Хубаво е в петия ден да направите пътуване някъде, да поплачете, да се разделите с ненужното, да работите с билки – да ги берете, да ги сушите, да си правите отвари. Това е творчески ден, в който прекрасно се усвояват знания. Можете да отстоявате своите идеали, принципи, убеждения.
Хубаво е ако плачете на сън – това пречиства. Организмът по този начин идва в норма. Ако сънищата са свързани с пътища, с движение – при вас всичко е благополучно. Ако сънувате неприятни неща – това е знак да се заемете със здравето си.
В медицинско отношение – трябва да се обърне внимание на хранопровода. Не бива да се гладува.


6-ти лунен ден (Символ – облаци, жерав)


Денят е свързан с космическата енергия, идеята за Благодат, любовта, прошката, пророчествата, менталната и вербална работа. Ден за уединение и смирение. Трябва да се занимавате спокойно с ежедневните си неща, при това в никакъв случай да не се оплаквате от живота, обстоятелствата или своите близки. Не е време за каквото и да е недоволство – от себе си и от останалите. През 6-то лунно денонощие се изостря силно интуицията: може да прозрете нещо, което преди не сте дооценявали или не сте разбирали. Когато небето е ясно или напълно закрито от облаци –значи светът е лишен от хармония.
Ако сънувате познат човек – не е случайно – нещо му дължите. Сънищата могат да намекват за нещо, което трябва да довършите. Обърнете внимание на бронхите, горните дихателни пътища. Денят е добър за подмладяване.


7-ми лунен ден (символ – жезъл, петел, розата на ветровете)


Провокиращ ден. Могат да ви провокират много да говорите, с цел да поизнесете необмислени думи. А в този ден трябва по-малко да се бърбори напразно. Цялата околна природа, целият свят ще откликва на всяка ваша дума, дори случайно произнесена. Бъдете внимателни с думите: всичко, което кажете, ще се осъществи. Каквото пожелаете на глас за себе си или за другите – ще се сбъдне. Особено опасно в този ден е да се лъже. Това скоро ще стане истина. Но затова пък ще се сбъднат и всички добри желания. Много е хубаво да се помолите – молитвата ще бъде чута. Не бива да се клюкарства, да се къса хартия, да се чупят съдове. Не трябва да се ядат пилешко месо и яйца. Трябва да се учим да говорим, да се освобождаваме от паразитни думи.
Сънищата са пророчески, бързо се сбъдват. В медицински план – трябва да се обърне внимание на белите дробове, тъй като в този ден лесно може да настинем. Най-неподходящ за вадене на зъби.


8-ми лунен ден (символ – феникс, огън).


Ден за пречистване на душата и тялото. Хубаво е днес честно да признаем пред себе си своите грехове. Денят е хубав да се освободим от тях – лесно ще се каем, лесно ще прощаваме и греховете на другите. Така че не изпускайте благоприятната възможност: това е ден за покаяние. Обмислете своя живот, спомнете си миналото. Пречистване на душата с огън е една от действащите практики за това денонощие – това може да е огън сред природата или домашната камина, но и фитила на обикновена свещ. Не бива да сте разпуснати и егоистични. Сънищата в този ден могат да бъдат предсказват. На сън може да видите намеци за истинското си предназначение в живота, за това с какво трябва а се занимавате. В медицински план се допуска пълно гладуване, диета. Обърнете внимание на периферната нервна система.


9-ти лунен ден (символ – прилеп)


Критичен ден. Енергетиката на този лунен ден отрицателно влияе на човека. Възможни са тревоги, страхове, мрачни мисли. Трябва да се предпазвате от лъжи и всевъзможни изкушения. В този ден е лесно да се поддадете на илюзии и заблуди. Може, например, да се появи повишено самомнение – постарайте се да избегнете това. За праведния човек или даже за този, който се е научил да сдържа своите низши инстинкти, не е нужно да се опасява от тези дни. Лошото няма да настигне такива хора, а по-скоро ще се върне към тези, които го пожелават на ближния. За хора, вече избрали злото – тези дни са подкрепа в живота. Такъв човек в този период е активен, върви му, лесно може да изкушава своите познати. Пасивният човек може да направи за себе си критичен всеки ден от календара, но особено уязвим е той в тези дни.
Най-добре е този ден да протече в извършване на спокойна делнична работа. Нови неща не започвайте – има риск да се сгреши в преценката за своите възможности. По-добре сдържайте емоциите. Възможно е да не ви върви, лоши вести. Не се оглеждайте в огледалото дълго, лошо е ако го счупите. Лоши предзнаменования – да разлееш мляко, чувство за тежест в гърдите (натрупали са се много проблеми и трябва да се върнете към усвояване на духовна храна). Не вярвайте на сънищата в този ден. Те може да са мъчителни, тежки, страшни – от нищо не се бойте. В медицинско отношение – обърнете внимание на гърдите – ако постоянно нарушавате принципите на любов към ближния, ще се проявят пристъпи на междуребрена невралгия, стенокардия и подагра.


10-ти лунен ден (извор, фонтан)


Ден за активен отдих. Протичането на жизнените енергии в човешкия организъм се усилват, силите могат да се проявят като силен поток. Тези сили трябва да се насочат към укрепване на отношенията в семейството, подобряване на дома. В 10-ти лунен ден е недопустимо вкъщи да се проявяват отрицателни емоции. Избягвайте всякакви конфликти с роднините. Препоръчва се медитация над собствената карма, кармата на рода, с цел да си изясните линията на своя живот, укрепване на дома, семейството. Хубаво е да се започне строителство на нов дом. Не бива да сте користен и повърхностен. И въобще да създавате - е главният девиз на деня.
Сънищата рядко се сбъдват, въпреки че са ярки, цветни и приятни.
В медицински план денят е свързан с гръдните кости. Неправилното използване на енергиите води до нарушаване на имунната система, като резултат, към заболяване на половата система, т.е поставя се ограничение за продължение на рода.


11-ти лунен ден (символ – огнен меч)




Най-мощният в енергетичен план ден. С енергията в този ден – по-внимателно.
В човешкия организъм се отключват мощни сили и ако не знаете как да да ги управлявате, можете без да искате да направите грешки. Всичко, което предприемате този ден – да се прави осъзнато. Пристъпвайте към действия само ако осъзнавате целия процес до края. Задължително условие – действието да се доведе до логичен резултат. Можете да се молите, да се грижите за близките си, да им правите подаръци – и въобще колкото може повече да изливате любовта си към другите хора. И най-важното , - не планирайте за този ден много интелектуални или физически натоварвания. Знак за опасност – падащи вилици и ножове.
В този лунен ден сънищата нямат голямо значение, можете да не им обръщате внимание.
В медицински план – е активен гръбнакът .необмислено използване на енергията предизвиква болки в гърба. Хубаво е да гладувате.


12-ти лунен ден ( символ - чаша, сърце)


Ден, в който се включва космическата енергия на любовта, божествените откровения, пречистване на мислите, изпълнение на молитвите, успокоението, победа на мъдростта над ума и чувствата. В този ден е добре да проявявате милосърдие и състрадание. Енергетиката предполага да вършите добри дела за ближните. Хубаво е да подарявате подаръци, да давате милостиня, да се занимавате с благотворителност, да изпълните нечия молба, да проявявате състрадание към този, който има нужда, и самият да се обърнете с молба. Благоприятно е да сключите брак, който ще се основава на висшата любов.
Това е ден за молитви, уединение, снизхождение и алтруизъм. Това е един от дните, когато хорските молитви безпрепятствено достигат целта.. да се проявява негативното е противопоказано. Не се карайте – помиряването после ще е много трудно. Не се оплаквайте, не плачете и не се самосъжалявайте: можете да останете в това състояние за дълго време.. лош знак в този ден е счупен съд, разлята течност: това е знак за страдание и самота.
В този ден сънищата са пророчески. Може и трябва да им вярвате. Всички те са продиктувани от светлите и доброжелателните за вас сили.
В медицинско отношение: ден за горните дихателни пътища, сърцето и белите дробове. Опитайте да използвате по-малко груба храна, а вода – повече. Препоръчват се сокове – освен ябълков. Противопоказани са натоварвания за сърцето.


13-ти лунен ден (символ – колело, пръстен)


Магичен ден. В това денонощие се случват процеси на подмладяване на организма. Хубаво е да се заемате със себе си: да посетите сауна, да използвате козметични средства, да употребявате повече полезни продукти – те ще се усвоят великолепно.
В този ден е добре да получавате нова информация – да четете книги, позволяващи ни да разберем по-добре себе си и света. Хубаво е да се започва нов цикъл на обучение. Периодът е добър за контакти в група, учение. Могат да се проявят стари проблеми – отнесете се спокойно към това, опитайте се да не се нервирате, а да ги изгладите или, ако е възможно, да ги разрешите. Ако решите проблемите, ще получите нови сили за нов живот. Денят ще ви помогне да да се освободите лесно от бремето на миналото ако то ви притиска и ви пречи да живеете. Това е ден за натрупване на информация. Не трябва да сте пасивни в този ден. Добре е сами да печете хляб.
Сънищата по принцип не са обикновени - можете да сънувате трудности и проблеми, които наистина ви преследват в живота, но да са в символична форма. При всички положения се опитайте да ги разберете – сънищата са правдоподобни и отразяват проблеми, които трябва да решите.
В медицинско отношение денят е свързан със стомаха и панкреаса. Не е добре да се гладува в този ден или да се пости (ако не е планиран цикъл).


14-ти лунен ден (символ – тръба)


Не изпускайте този ден: той е изключителен за началото на всяко начинание. Всичко, започнато в този ден се увенчава с успех. Следващият такъв шанс ще дойде след месец.
Полезна е работата със свещени текстове. Получавате тайно знание и се отваря третото око. Полезна е всяка физическа работа. Не трябва да се претоварва зрението, да се използват парфюми, по-добре не се оглеждайте в огледалото. В този ден често ви навестяват скръб, мъка, печал или меланхолия. Пропъждайте ги и се захващайте с работа. Ако мъката не отстъпва – организирайте си голямо физическо натоварване.
Когато се събудите , не скачайте веднага от леглото, а си спомнете какво сънувахте. Анализирайте съня си – той е важен.
В медицинско отношение денят е свързан с чревния тракт. Необходимо е пречистване. Яжте бадеми и солени продукти. По-малко горчиво и сладко.


15-ти лунен ден (символ – змей, чакал)


Период на пълнолуние, критичен ден, време за плътски изкушения и астрални битки. В този ден се активира вътрешният змей у всеки човек. Контролът върху собственото поведение е прекалено отслабен, инстинктите преливат. Под въздействието им може да се извършат всякакви глупости. Основното изкушение за деня е усещането за власт над другите хора.
Трябва да се практикуват всякакви форми на аскетизъм, да се побеждава плътското, да бъдем чисти, да контролираме емоциите, да се концентрираме на духа, да укротяваме своите страсти и желания, да увеличаваме самодисциплината. Полезно е да защитаваме справедливостта. Лош знак в този ден е караница, а добър – куче, даже и ако лае.Не се поддавайте на внушения, не мързелувайте. Храната е постна, лютива, бобови, ечемик. Не яжте ябълки.
Сънят, който сте сънували е предсказващ ( в рамките на един месец). Можете да видите символично решение на проблема.
В медицинско отношение – активни са диафрагмата и панкреасът. По-добре да погладувате или да спазвате диета днес.





16-ти лунен ден (символ пеперуда, гълъб).

Един от чистите и светли дни, много спокоен. Основното условие – постоянно да се намирате в хармония и равновесие, независимо, че някой може да ви е обидил или засегнал. Простете на близките си или колегите  за безцеремонното поведение, но в никакъв случай не ги учете как трябва да живеят. Противопоказан е също сексът. По-добре да прекарате този ден в уединение, бъдете тихи и скромни, занимавайте се с домашните си работи. Много полезно е да правите всичко, свързано с почистването – измийте пода, избършете прахта, вземете душ. Денят е благоприятен за сключване на брак, който ще се укрепи от хармонията. Служебните амбиции ги забравете – няма да донесат положителен резултат днес. Не се препоръчва животинска храна днес (освен риба) и гъби. Не бива да се убиват птици.
Сънищата през това денонощие ще помогнат да свалите вътрешното напрежение и да се избавите от комплексите.
В този ден се активира далакът. Обновява се кръвта.

17-ти лунен ден (символ грозд, камбана).

Това е ден, в който всеки получава вътрешната си свобода, натрупва, изпитва радостта на битието, среща идеалната любов. Този ден е много сполучлив за сключване на бракове – този съюз ще бъде дълъг, никога няма да угасне любовта. Този ден е благоприятен за съпружески отношения. Този ден е желателно да се проведе като ден на контактите, веселието, разкрепостяването, ден на речите, песните, груповите практики. Препоръчва се да пиете студено сухо вино – като символ на познанието на вечността и екстаза, връзката с движението и радостта. Но имайте предвид  все пак: денят носи много неконтролирани енергии, които могат да ви отведат не където трябва. Въздържайте се от делова активност.
Сънищата доста често се случват в живота, най- често на третия ден. Приятните, хармонични сънища говорят за успешна реализация на набелязаните планове. Ако сънят е неприятен, значи – временно сте лишени от чувството за хармония.
В медицинскоотношение – денят е свързан с ендокринната система, хипофизата, бъбреците.

18-ти лунен ден ( символ огледало)

В това лунно денонощиеоколната действителност ще бъде като огледало, показващо истинската ви същност. Всичко неприятно, което кажат за вас ще бъде истина и затова  - не се сърдете, а се замислете как да се избавите от недостатъците. Ако кажат хубави неща – радвайте се, защото те също са истина.
Този ден е пасивен, но има опасност да се поддадете на чуждо влияние и да започнете да подражавате на някого, поради което се опитайте да запазите трезвост на ума и обективно да оценявате себе си и околните, Не се поддавайте на илюзии, низки инстинкти и тъмни мисли. С други думи, като в огледало ще ви се покаже какво сте заслужили.
В този ден трябва да се отърсите от щестлавието и егоизма. Противопоказани са пиянството и пушенето. Можете да погладувате, да отидете на баня(спа), да си направите масаж, подмладяване. Не е желателно да ядете месна храна – по-добре орехи, повече растителни масла.
Сънищата могат да ви покажат какво ви пречи да живеете и да ви подскаже как да се избавите от болест. Желателно е по-малко да спите, за да не се събудите разбити.
В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на бъбреците: в този ден те са уязвими. Могат да се проявят кожни болести, да се отроят стари рани. Ако това се случва – значи човекът е нарушил законът на космическата еволюция.

19-ти лунен ден. (символ – паяк, мрежа)
 ви предупреждават, не само за опасността да се омотаете в чужди мрежи, но и за не по-малката опасност  да подчините вие други хора. Този магичен ден, дава възможност да отличите своите мисли от мислите, натрапени от странични влияния и затова енергетиката на този ден ви дава възможност за нравствно пречистване на душата и мислите. В този период всеки човек трябва да внимателно да погледне в себе си, да анализира своите мисли и постъпки, да се покае за своята горделивост, лъжа и илюзорни фантазии. Постарайте се да си спомните своите негативни идеи, подсказани ви от някого и прекъснете не само външните, но и мислените контакти с този човек. Също бъдете внимателни с новите идеи ( неизвестно от кого подсказани ви), случайните познанства (неизвестно от кого изпратени ви). Не трябва да подписвате договори, в това число и брачни (за да не се обвържете с неизпълними задължения). В този ден по принцип идват много предложения и ако не работите върху себе си, има риск да попаднете в неблагоприятна ситуация. Почистете апартамента си, обходете го по ъглите със свещ (или лампада). Ако луната е в огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец) пречистването а дома е по-добре да се направи с благовония ( дим от тамян). При всички положения трябва да почистите себе си и мястото, където живеете. Запалете огън наблизо. По-добре е да ядете проста храна от кръгли зеленчуци – зеле, ряпа, картофи, цвекло. Не тябва да проявявате горделивост, злоба, завист. Да не лъжете. Не давайте заеми и не връщайте заеми.
Сънищата в този ден могат да в изплашат, но това е илюзия – изхвърлете ги от главата си. От медицинска гледна точка са уязвими в този ден – апендиксът  и симовидното черво.

20-ти лунен ден (символ – орел).

Много сериозен, интересен ден: време за духовно преобразяване, преодоляване на съмненията, възнасяне, познаване на космическите закони. Орелът символизира религиозният подвиг. Енергетиката на това лунно денонощие ни дава сила за духовен ръст. В този ден е лесно да отхвърлиш всички съмнения, да приемеш накрая важно решение и да извършиш важна постъпка – и по този начин да се изкачиш в развитиео си на повисоко ниво. Не се съмнявайте, прескачайте бариерата, която ви се е изпречила – този ден е създаден за победа над себе си.
Този ден е най-добрият за гладуване и за духовно прозрение. Не е желателно да се яде месо. Действат молитвите, но не бива да се занимавате с екстарсензорно лечение. Даже ако лекувате близките си в този лунен ден, вие мигновенноотдавате енергията си, напълно се изтощавате и след това ще ходите, изпитвайки вялост и апатия. Трябва да преодоляваме своята горделивост, високомерие, недоволство и диктаторски наклонности. Може да се подстригвате (ако Луната не е в Овен).
Сънища. Тази вечер, преди да заспите, можете да си пожелаете някакъв сън. Случайните сънища не са носители на конкретна информация.
В медицинско отношение трябва да се обърнр внимание на лопатките, горната част на гърба, а също и на коремната област. Не пренапрягайе очите.

21-и лунен ден. (Символ – кон, колесница).

Това е период на неукротимо движение напред, нагоре. Ден за храброст и безстрашие, на доброволни жертви, отказ от собственост, революционни преустройства, упорито движение към целта, умение да се триумфира. Това е време за рекорди и повизи. Активен и творчески ден. Хубаво е да се правят физически упражнения, да се прекарва време на чист въздух. В този ден трябва да сме честни и справедливи дори в дребните неща. Всички хора трябва да са активни, да се обединяват, полезни са руповите занимания, масовите действия, събрания и митинги; добри резултатаи ще дават коективни обсъждания на проблемите.
Най-опасни са действията, на които ни улавят тъмните сили в този ден, - лъжа, ласкателство, подмазвачество, т.е. всичко  което осигурява собствената изгода за сметка на отказа от принципиалност, честност и справедливост. Полученат в този ден изгода ще бъде временна, а всяка кражба ще се разкрие, всички негативни действия скоро ще се отразят на вашия авторитет.
Желателно е да излизате на чист въздух, където да се заредите от энергиите на Природните стихии – втър, вода, земя, разтения. Препоръчва се къпане със студена вода. Това денонощие е благоприятно за започване на нова работа, придвижване в ново поприще и бърз карирен ръст са гарантирани. Може да се подстигва косата (ако Луната не е в Овен).
Сънищата в този лунен ден нямат особено значение.
В медицински аспект денят е свързан кръвотворната система, и по-точно с черния дроб, който не бива да се претоварва. Трябва да се провеждат очистващи процедури. Да се яде морков, цвекло, нарове, дренки.

22-ри лунен ден. (символ – слон, книга или златно ключе).

Денят е свързан с непоклатимост, устойчивост, световния закон, със знанията, книгите, архива, Информационното поле. Това е период на мъдрост, получавне на трайно знание, науку и занаяти. Всички знания се получават лесно лесно се усвояват. Освен това е ден за постигане на цели от човека, а също за осъзнаване на своите корени. В този ден се изисква пълна пълно съсредоточаване върху най-важния за вас проблем и търсене на необходимите източници на знания за неговото решение – главните условия за творчество. В този магически ден са особено силни умствените способности на човека и неговата интуиция. Вие можете да научите нови неща за себе си и за света. На вас може да ви се открие тайно знание, могат да ви дойдат в главата нови идеи и свежи оригинални решения на запуснати проблеми. Решавайте проблемите, постигайте своите цели при помощта на полученото знание. Но помнете, че знанията може да се използват само за благо, иначе ще се обърнат срещу вас. В този ден се препоръчват прогнози за бъдещето. Следва да сте алтруист, да учите другите, да предавате опита си, да подготвят ученици, да проявяват щедрост или просто да трупат знания.
Сънищата в този лунен ден донасят новизнания и информация за решаването на проблемите. Отнасяийте се внимателно към тези сънища: те ще ви помогнат да се промените към по-добро, ако са правилно изтълкувани.
В медицински план трябва да сме внимателни към кръста, долната част на гръбнака. Не правете резки движения. Препоръчваме много растителна храна.

23-ти лунен ден. (символ – крокодил).

Това е стресов период, когато още веднъж се променя посоката на вибрациите на Луната. Като учител – това е много твърд ден, изискващ от ученика огромна вътрешна дисциплина и себеотрицание. Опасността се корени в надценяването на своите възможности във виждането на критичните ситуации.
Сексуалната енергия в този ден подкопава здравето. Трябва да се опасяваме от сблъсъци с освирепяла тълпа, да не се поддаваме на провокации, на съблазъна да отмъщаваме.
Този ден е символ на самопожертването, покаянието, разбирането и опрощението. Основната помощ, която можем а окажем на светлите сили в този лунен ден – твърдост в отстояването на избрания път на космическата любов. Опасно е да се гневим, да преяждаме, не се режат нокти, не е хубаво да се правят операции, не бива да се води седящ начин на живот. Този ден трябва да стане период на пост и въздържание, внимателност, и получаване на нови сили и възможности за целителство. Това е ден за охраняване на дома, в който трябва да се почисти и да се наръси със светена вода, да се пречистят с огъня на свещите  праговете, да се прекади с тамян.
В дня на крокодила се изключва употребата на месни храни, желателна е млечна храна – трябва да се пие повече мляко, да се яде извара или други млечни продукти, а се прави чийз-кейк.
Сънищата в това лунно денонощие трябва да се тълкуват на 180 градуса.
В медицинско отношение най-важно  е да обърнете внимание на гръбнака: желателно е да повеждате укрекващи и оздравителни процедури.

24-ти лунен ден.(символ – мечка).

Ден за пробуждане и преобразуване, пробуждат се природните сили, благоприятващи съзиданието. Може да ви посети откровение или огромна сила. В този ден е хубаво да се посави фундамента на нови големи дела, да се започва осъществяването на глобални дългосрочни проекти. В Древен Египет в този ден са започнали строежа на пирамидите. Заложените в този ден основи, водят до активно използване на резервите. Огромните енергитични сили изискват непременна реализация. Трябват големи физически натоварвания или специални физически упражнения. Апатията, чувството за безизходност проявени в този ден се приемат за неуважение към природните сили или признак, че не можете да се разпоредите с тях. Може да се заемете с активна творческа работа, лечение, изготвяне на лекарства, препоръчват се силови упражнения, йога. Благоприятен е денят за пробуждане и трансформация на сексуална енергия, един от най-добрите за зачеване, ден за култ към всички богове на плодородието, но да не се злоупотребява със сексуални практики. Този ден да се използва активно за укрепване на собственото здраве, повишаване на духовното ниво.
Сънища. Ако сънищата са приятни – това е добре, ако са неприятни –вашата сексуална енергия е потисната.
В медицинско отношение денят е свързан с външните органи на възпроизвдство. Постоянни нарушения на препоръките за този ден, особено неизползването на сексуалната енергия водят до болести на половите органи.

25-ти лунен ден. (символ – костенурка).

Този лунен ден дава възможност за познаване на мъдростта на земния живот не за сметка на външната проява на силите, а за сметка на работата вътре в себе си, със своето посъзнанаие. Всеки човеки има свой вътрешен глас – така с вас разговаря ангелът-хранител и в 25 лунен ден той се чува особено добре. Най-важното условие за неговото разбиране е твърдата вярав постоянната еволюция на душата, в своето предназначение в земния живот. Едва ли ще различите гласа на светлите сили, потънали в постоянни разправии със съседи, приятели и колеги. Тогава във връзка с вас ще бъде не вашият ангел-хранител, а вашият бес- изкустиел, а неговите съвети още повече ще объркат вашия живот.
Можете да се заемете с лечебно гладуване, да повишавате своята духовност. В този ден всички хора трябва да се чистят от шлаки – духовни и физически.
Сънища. Неблагоприятен сън свидетелства само за това, че вие не напълно изпълнявате своята мисия, а в този живот ви е дадено и разрешено повече отколкото вие правите. Сън, веднага след полунощ може да се окаже пророчески и трябва да му се обърне внимание.
В медицинско отношение денонощието е свързано с ушните миди, а нарушените препоръки водят до отити и други заболявания на ушите.

26-ти лунен ден. (символ – жаба).

 Жабата, както и змията е символ на мъдрост, но мъдрост, която не донася полза на човека, а го провокира да се ласкае от собствените си постижения. Много опасен ден. Трябва да сме максимално внимателни при общуването с други хора само по вътрешно убеждение, само с вътрешна симпатия. Не се суетете, не проявявайте щестлавие и горделивост. Ако е възможно напълно да се откажете от активна дейност, препоръчва се почивка и пост и въздържание от сексуални развлечения. Нищо ново да не се предприема – започнатите нови неща ще потънат в блатото на илюзиите и на бита и ще донеса само загуби и ущърб.
В този ден, по принцип се губят остатъци от енергията в разговоори, затова бъдете внимателни към това кой ви хвали, кой ви кара да се лъжете в себе си и ви отговаря с взимно ласкателство. По-добре приемете човека, който ще наругае всички, в това число и вас. Не трябва в този ден да се суетите, да говорите празни приказки, да бягате, да плувате. Трябва да избягвате дима. Не бива да вадите зъби. Висока вероятност от кражби. Основната храна – риба, картофи, зеленчуци. Полезни са баня и масаж.
Сънища. В това лунно денонощие сънищата показват колко е голяма нашата самовлюбеност. Ако се виждаме преуспяващи и всесилни, значи е време да се спуснем на земята и трезво да се оценим себе си. Ако се видим насън бедни и нещастни – тябва веднага да си вдигнем самооценката и да се учим на любов и уважение към себе си. Ако сънуваш мълния – това е предупреждение, че на са укротени самолюбието и горделивостта.
В медицинско отношение този лунен ден е свързан с бедрата. Тавмите, получени в този лунен ден са крайно опасни.

27-ми лунен ден. (символ- тризъбец, жезъл).

Ден на Нептун, в който се проиграват всичките миу мистерии. Свързан е с водата и морските пътешествия. В този ден се случва процес на получаване на съкровенни знания.Те пазят в себе си паметта за всички предходни лунни дни, за всички етапи на еволюцията на душата, постигнати по-рано. Високоразвитите личности отчетливо усещат духовността на високото Учение. Целият свят им изглежда взаимосвързани взаимообусловен. В този свят трябва да намериш смаия себе си и да предадеш ова,което знаеш на другите хора. Осъзнаването на факта, че всичко, което правим в нашия живот ние правим не заради себе си, а за целите на общата евлюция на Космоса е една от главните
Черти, отличаващи човека от животното. В молитвите на всички религии обращенията към висшите сили съдържат не лична молба, а молба за благополучието на целия свят. И човек, обръщащ се с такава молитва способства не само пречистването на само на себе си, но и на другите хора. Когато се молите да получите помощ, вие получавате съответно малко, когато се молите и за другите потокът на висшата енергия неизмеримо нараства. В този ден трябва да се избавим от собственическите илюзии и да осъзнаем отговорността за всяка своя постъпка. Много са полезни водните процедури. По-добре да не се срещаме с открит огън. Препоръчват се медитация, целителство и молитви. Може да се пътешества, да се опознава света, да се садят цветя. По-добре да не се гледате в огледалото. Желателно е да си върнете дълговете. Не трябва да се употребява алкохол, да се се изпада в илюзии.
Сънища. През това денонощие се сбъдват. Те могат да носят интуитивни прозрения-да ни открият истинската същност за нещата, околните хора, случващите се събития.
В медицински план денят е свързан с прасците, а постоянните нарушения на препоръките могат да доведат до тромбофлебит и лимфни заболявания.

28-ми лунен ден. (символ – лотос)

Денят дава възможност да намерим свой собствен път в земния живот и да оценим своите усилия в постигането на земната цел. Благоприятен ден, денят на Слънцето, в който е възможно духовно прозрение и се случва алхимията на душата. Период на постигане на висшите истини, постигане на духовно съзнание, ден за съзерцание, за отваряне на всичи чакри и работа с тях, работа със сънищата (пророческите).
Най-важното в този ден – да се задържим на вълната на приповдигнатото настроение и да се постараем всички мисли и постъпки да бъдат добри. Трябва да се помни, че натрупаната по време на растящата луна енергия е почти изчерпана и тя не бива да се изразходва бездарно за дребни битови проблеми (караници, ругатни). Денят не е предназначен за особена активност, затова да не се предприемат съдбоносни решения (сключване на брак, промяна на работа, смяна на местоживеене и т.н.)
Благоприятно в този лунен денда се придобива или продава земя, недвижимост, може да се заемете със сериозно преустройство на дома или да се започне капитален ремонт и т.д. Добре е да се садят полезни растения и да се сеят добри мисли, но не трябва да се секат дървета, да се късат и даже да се подаряват цветя. Препоръчва се гладуване на сокове. Много е важно да се пазят очите: подобре по-малко да се чете и да се гледа ярка светлина.
Сънищата са пророчески. Именно на сън можете да получите духовно прозрение и да разберетецелта на живота си.
В медицинско отношение трябва да пазите главата  да следите артериалното налягане. Много благоприятно е да правите процедури за очите.

29-ти лунен ден. (символ – хидра, октопод).

Луната на небето не се вижда, а натрупаната в нея енергия съвсем се е изчерпала. Това е критичен ден, когато негативът на целия лунен месец се е събрал заедно преди да бъде изгоерн от новолунието.
Опитайте самостоятелно да проследите своите мисли и събитията през този ден. Ако той е сполучлив, значи сте заслужили помощта на тъмните сили и вашето поведение и мисли са далече от общоизвестните морални принципи на христианството или друга световна религия.
Трудностите, възникващи през този ден, може да се приемат за благо; тъй като висшите сили не са се отвърнали от вас и показвт на външно ниво вашите проблеми. Високо духовният човек на пактика не усеща влиянието на този ден, но такива хора са единици на нашата Земя.
Основни препоръки за този ден – смирение и поаяние. Трябва смирено да да посрещаме наказанията, тъй като те са резултат от това, което сме направили по-рано. Трябва да пъдим от себе си негативните мисли. Хубаво е още от сутринта да се програмирате да не мислите  за нищо лошо. Никакви безпокойства, никакви съмнения, никакви мъчения. В този ден не бива напълно да се изолираме от нещата и трябва всичко да се довежда до край, но трябва също и отговорност ипостоянна сигурна защита от негативното, противодействие. Трябва да се пази пост, въздържание. Не започваме нови неща, не ги и планираме. Да се отсичат натрапчиви мисли и натрапчиви хора, да се чисти организма. Преди сън е полезно да се пречистим с вода: държат се в студена вода краката. Трябва да запалим лампада, свещ, да се прекади дома. Също да се избягват мътна вода, тъмнина и тъмни помещения. Да не се носят изделия от кост. Храната трябва де бъде предимно зърнена – палачинки и питки. Важно е да са опечени в дома. Ако това е последният луне ден в месеца – желателно е да си направите равносметка преди сън.
Сънищата могат да са тежки и неприятни, но са лъжовни.
В медицинско отношение с това денонощие са свързани правото черво и ануса. Проблеми с тези органи показват, че имате  слаба защита и има натоварване на правото черво.

30-ти лунен ден. (символ – златен лебед).

 Това лунно денонощие не се случва всеки месец и непременно трябва да се използва. Това е ден за равносметки, ден за опрощение и любов, време за велика мярка и пълна хармония. Хармоничен ден, когато на земята отново тържествуват светлината, доброто и любовта.
В този ден всеки трябва внимателно да  анализира пътя си и да се опита да свали своите грехове. Трябва да се пречисти, да се обнови за нов живот – да измие всичко старо, да се откаже о всичко ненужно, привнесено, да прости на всички и да пребивава в мир и съгласие със света. Ден за приемане на духовна инициация и преминаване на друг кръг от развитието. Благодарете на отиващия си месец за уроците и откритията, които ви е донесъл. И с чисто сърце се пригответе да влезете в новия лунен месец. Особено важно е да се обобщават нещата ако предстои лунно затъмнение. В този ден следва да се завърши всичко, подхванато в този лунен месец, да се подхващат нови неща не си струва, дори е рано да се строят планове – почакайте до първия лунен ден. Отхвърлете суетата, всичко излишно – радвайте се на живота, съзерцавайте, учете се на красота, подарявайте на хората радост, връщайте дълговете, проявявайки милост. Трябва да пречистите дома си, в частност внасяйки талисмани (подкова). Храната трябва да бъде лека, не месна, не груба.
Препоръчва се да работите с камъни.
Сънищата през това денонощие са правдиви и пророчески. Чрез тях можем да разберем какви грешки сме допускали в течение на месеца.
В медицинско отношение това денонощие е свързно със сърцето, а също и с епифизата на мозъка. Сърдечните пристъпи в този ден са опасни. Започналите по това време други болести не обещават бързо оздравяване, но ако победите заболяването, ви очаква удължаване на живота и могат да започнат процеси на подмладяване.

2 коментара:

  1. здравейте, много полезни статии имате във вашия блог, продължавайте все така ! ;-) искам да ви задам един въпрос относно лунните дни. виждала съм и на други места описания , и вашите са интересни, но моят въпрос е следният - за 27-ми лунен ден има препоръка да не се гледаме много в огледалото, мисля че и за друг ден бе също написано това . По каква причина обаче? има ли обяснение защо да не се гледаме в огледалото на този ден?

    ОтговорИзтриване