Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

неделя, 26 юни 2011 г.

10 правила на стила от Нина Гарсия ( от 6 до 10)



Правило 6. Обувките – над всичко останало.

Обувките на висок ток никога не могат да бъдат твърде много на брой. Разбира се всички наоколо ще ви убеждават в обратното. Вежливо се усмихвайте и си вървете по пътя. Високите токчета са нещо всесилно. Те могат да ви повишат настроението, да изправят осанката ви, да превърнат скучната дреха в нещо невиждано. А и краката ви ще изглеждат по-добре. Какво друго  на този свят притежава такава сила? Ето защо се отнасям с огромно уважение именно към обувките и именно от тях започвам да планирам тоалета си. Когато си купувате отворени обувки, внимавайте да се виждат само две фаланги на пръстите. Повярвайте ми, това има значение – две фаланги – не повече. Правете си педикюр. Излющен лак на ноктите, напукани пети и т.н.–това е недопустимо. Не купувайте прекалено високи обувки. Колкото и да обичам понятието високи токове, все пак съществува понятието – „прекалено високо” и това е повече от 10 см. Няма да можете да ходите спокойно, осанката ви ще се измени – ще изглеждате нелепо. Обръщайте внимание на пропорциите. На света има малко жени, които могат да облекат къса пола с много високи обувки, без при това да приличат на представителки на най-древната професия.

Правило 7. Не бъдете жертви на модата.

Аз никога не изпитвам завист, когато видя поредната жена с „чантата на сезона”. Напротив, мъчно ми е за нея. Тя е платила огромна сума пари, само и само  „да не изостава”. Аз въобще не разбирам много понятието „чантa на сезона”: та нали тя няма да подчертае дрехите ви и няма да ви направи особена. Още един начин да определите жертвата на модата – пребройте дизайнерските неща, които са облечени върху нея. Най-често това не е трудно, тъй като всичките им етикети са извадени на показ.

Правило 8. Работата не е в парите.

Модата е скъпо удоволствие, а стилът – не. Много от най-стилните момичета, които познавам, изобщо не са най-богатите. Нещо повече, често момичетата, които имат по-малко пари, по-добре разбират какво е стил. Вероятно им се налага да бъдат по-придирчиви, тъй като не могат сляпо да следват своите трендове. Може би по внимателно обмислят всяка своя покупка, съвършенствайки изкуството да съчетават скъпи дизайнерски неща с по- евтини. Или те знаят, за какво си струва да се харчат пари, а къде си струва да се пести.

Правило 9. Купувайте с размах.

Винаги купувайте това, което изглежда потресаващо, ефектно и незабравимо: леопардово палто, разкошно украшение или нещо от този род.Вие сами ще разпознаете тази вещ, щом само я видите и веднага ще се влюбите. Възможно е тя да струва цяло състояние, но играта си струва. Първо – със сигурност ще знаете, че изглеждате прекрасно с нея. Второ – това ще забелязва всеки, който ви види с нея. Освен това тя ще ви служи не една година.

Правило 10. Несъсвършенството е идеално.

Аз наричам това „факторът Кейт Мос”. Като я гледаш никога няма да предположиш, че полага някакви усилия. Винаги има нещо което не е както трябва: или разбъркана коса, или аксесоарите не се съчетават помежду си, или полата е измачкана. И въпреки това изглежда потресаващо. Винаги съм много учудена като виждам момичета в „пълна бойна готовност”, все едно се готвят за фото сесия. Много по-симпатични са ми тези, чиито дрехи не са съвсем идеално подбрани и видът на които някак нарушава общоприетия ход на нещата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар