Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

неделя, 5 юни 2011 г.

Как да подхванем бизнес, като избегнем грешките! (полезно евентуално)




Един от важните  параметри, носещи  удовлетвореност в живота, е да намериш дейност, която ти  носи: 1 – удоволствие, 2 – достойни  приходи. Ако има удоволствие, но няма пари – това е хоби. Ако има пари, но няма удоволствие – това е работа (наемна или за себе си – няма значение). Идеята за собствен бизнес съчетава тези две страни, и за това много хора искат да я открият, но докато търсят - допускат ред грешки.

1. Вие се опитвате да се занимавате с нещо, което не ви провокира вас лично. Този бизнес може да е много популярен, да носи много добри доходи на други хора, а и вие може да натрупате знания в тази област, но.. Вас това не ви засяга, не ви блестят очите и по-скоро насилствено правите това.

2. Нямате способности за тази дейност. Всеки човек има определени наклонности, и някои неща им се получават по-добре, някой - по-зле. Вие прекрасно бродирате, но не обичате да изготвяте финансови отчети. Не е нужно да се опитвате да  сте универсален, да сте добър във всичко - ще станете доста посредствен изпълнител.

3.Това, което искате да правите не интересува  никого освен вас. Или представлява интерес за много тесен кръг хора. В такъв случай, вашето занятие е обречено да бъде хоби.

4. Висока конкуренция, много хора се занимават с такъв бизнес. Обратна на точка 3 ситуация: прекалено много хора вървят по тази пътечка. Не си струва да клонирате идеи. Копието винаги е по-лошо от оригинала.

5. Не сте разпознали своята уникалност. Слабо познавате своите особености, способности, наклонности. Не знаете с какво да се откроите сред другите хора, занимаващи се с това.

6. Не сте готови да действате. Можете да си седите на своята скучна работа и да мечтаете за нещо по-добро, но без решителни действия по придвижване на свой бизнес.

7. Не  сте готови да се вслушате в себе си, в своите желания. Когато работите със себе си мислите, че това е просто  развлечение или прехвърляне от пусто в празно. Недоверчиви сте към всички „тънки материи” като – Душа, Мечти, Призвания.

8. Всъщност нищо не искате да променяте в живота си. Дори когато нещо силно не ви устройва в сегашната работа – тя за вас е навик. Вие просто играете сам със себе си играта „ще се опитам нещо да променя” . Не сте готов да напуснете зоната на комфорта истински.

9.Цялостна негативна настройка към живота. Песимистите и мрънкачите са обречени. „Ако вие мислите, че  ще ви се получи – ще ви се получи. Ако мислите, че няма да ви получи – няма да ви се получи” (Хенри Форд).

10. Ниска самооценка, недоверие в собствените сили. Може би поради грешки във  възпитанието вие не виждате силните си страни и не вярвате, че сте достойни за по-добро, - да се занимавате с каквото ви харесва и да получавате адекватни пари.
Като в онази история със слона: малко слонче вързано с дебело въже към стълб, за да не избяга. Когато става голям слон, го привързват с тънко въженце към малко стълбче. Слонът дори не се опитва да бяга – той знае урока, знае че това е невъзможно.
снимка: sxc.hu 

Няма коментари:

Публикуване на коментар