Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

събота, 25 юни 2011 г.

10 правила на стила от Нина Гарсия ( от 1 до 5)


10 години в списание "ELLE", седем от които фешън-директор – Нина Гарсия е видяла с очите си огромно количество модни дефилета, видяла е как изгряват и изчезват трендове, как преживяват полети и падения дизайнери от всякаква величина. „аз бях обкръжена от невероятно модни и интересни хора – казва Нина, - и разбрах, че всички те се водят от 10 основни правила. За всичко, което касае стила, няма закони, принципи или директиви, но има някои основни неща, които на никого няма да попречат. Истинската икона на стила чупи стереотипите, игнорира марките, но винаги има предвид тези десет правила.”

Правило 1. Научете се да”филтрирате”

Аз постоянно се намирам в търсене на единствено правилните вещи, за да мога да ги сложа в списанието. За целта пътувам по време на дефилетата в Ню-Йорк, Париж, Милано и Лондон и гледам десетки колекции, опитвайки се да намеря нещо, което действително си заслужава вниманието – моето и на читателите. Опитайте и вие да направите същото със своя гардероб – станете редактор. Много по-лесно е да се вдъхновите от пет забележителни неща отколкото от двайсет и пет, двайсет от които за нищо не стават. Отделете ключовите неща и се избавете от всичко останало. Ако нещо не изглежда добре, това нещо не ви трябва! Възможно е вашият гардероб да се пука по шевовете, но какво от тези дрехи вие действително носите? Колко дрехи ви трябват за да се чувствате уверено? Колко често си казвате: „Нямам какво да облека”? Съветвам ви за начало да филтрирате нещата си, а след това да преразгледате принципите по които си купувате дрехи. И тогава ви обещавам, че да станете стилна ще е доста по-лесно.


Правило 2. Намерете добър шивач

Добрият шивач е като хубав чифт обувки – трябва ви като въздух, струва си изхарчените пари и е в състояние да ви направи с 5 кг. по-стройни. Така че намерете го и се сприятелете с него: интересувайте се от живота му, похвалете го, добре му заплатете. Защото този шивач ще стане един от най-важните хора в живота ви. Преди да отидете при него, внимателно изучете няколко дизайнерски дрехи (например в пробната на магазина). Преди всичко обърнете внимание на шевовете и на това, какво ви прави по-стройна, по-висока, по-хубава. Така по време на визита ви при шивача вие вече ще разбирате добре какво искате от него.

Правило 3. Влагайте на базовите неща

Основата на всеки гардероб трябва да бъдат базови предмети, дрехи и аксесоари, които се съчетават на практика с всичко  и никога няма да излязат от мода. Моят списък от десет неща, които са неподвластни на времето, тенденциите, географията, тъй като са еднакво актуални в Ню-Йорк, Лондон и Париж. На тях може винаги да се разчита и могат да се носят с години!
Това са:
1)     малка черна рокля,
2)     бяла мъжка риза,
3)     разкошни обувки на висок ток.
4)     кардиган от кашмир,
5)     шлифер,
6)     дънки,
7)     класически мъжки часовник,
8)     диаманти (може и истински),
9)     обувки – тип балетни,
10) разкошна чанта.

Правило 4. Умейте да съчетавате.

Всичко, което на думи звучи варварски, често изглежда потресаващо. Меко с твърдо, елегантно с небрежно – повярвайте ми всичко това работи. И ще ви позволи да изглеждате особено, по свой начин, което на свой ред, винаги отличава стилната жена от останалите. Стилът – това всъщност е необичайна комбинация на дрехите. Разбира се ще ви трябват време и опит, но най- важното е всичко да не изглежда нагласено, а леко и непринудено.
                        
Правило 5. Силата на аксесоарите.

Всички тези мини-поли, тесни джинси са крайно несигурни: малко да наддадете, и са ви предали веднага. А обувките, шалчетата, колиетата, чантите – никога! Те винаги ще ви придават увереност и ще привнасят нещо ново във вашия гардероб, при това без особени усилия. Със самия си вид те ще съобщават на всички колко сте забележителна. Стилните жени винаги са разбирали силата на аксесоарите: Джаки Онасис и нейните очила, Одри Хепбърн и нейните шалчета, Елизабет Тейлър и нейните диаманти. И не е задължително да си слагате някаква неземна рокля за купона, достатъчно е просто да добавите ярък детайл. Важно е вашите аксесоари да са подбрани с вкус и в зависимост от вашата индивидуалност. Сложете си това, което за вас има някакво значение: на баба си кулона или етно гривна. Важно е да не го прекалите. Ако сте се украсили с огромен гердан и огромни обеци – едното трябва да отпадне. Защото излишъкът от хубави неща може да премине в противоположно качество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар