Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

събота, 11 юни 2011 г.

Домашно приготвени маски за лице (полезно)



На първо място, има няколко правила, които е добре да следвате всеки път при нанасянето на маска:
1.     Завържете косата си на опашка, ако имате бритон задължително го приберете с шноли, изобщо направете нужното да не ви се пречкат косми докато се опитвате да положите маската върху лицето си.
2.     Почистете лицето си преди нанасянето на маската.
3.     Винаги я нанасяйте с върха на пръстите си, като започвате от челото, преминавате към бузите, носа, брадичката и врата.
4.     Никога не слагайте маска в областта около очите, тъй като зоната там е твърде чувствителна.
5.     Опитайте се да се отпуснете, докато сте с маска на лицето; не говорете, а ако можете даже си полегнете. Най-подходящият момент за нанасяне на маска е докато си взимате вана.
6.     Оставете маската върху лицето си точно толкова време, колкото е указано, и не по-дълго.
7.     Следвайте указанията за премахване на маската точно, а не по собствено усмотрение – ако пише, че трябва да я измиете, не се опитвайте да я дърпате от лицето си.

А ето и няколко рецепти за маски за лице, които можете да си направите в домашни условия:
Маска с яйце и бадемово масло: много е подходяща за суха кожа. Разбивате едно яйце, като добавяте към него една чаена лъжица бадемово масло. Разбърквате ги хубаво и нанасяте сместа на лицето си и я оставяте там за 10-15 минути, след което я отмивате добре със студена вода. Ще останете доволни от сияещата си кожа, като това ще се дължи на бадемовото масло, известно с чудесата, които може да направи за сухата кожа.
Маска с краставица и кисело мляко: Направете пюре от половин краставица и една супена лъжица кисело мляко в блендер и го нанесете равномерно по лицето си. Оставете маската за 10-15 минути, след което я отмийте със студена вода.
Маска с царевично брашно: Направете гъста каша от царевично брашно и вода и я разнесете равномерно по цялото си лице. Изчакайте сместа да изсъхне напълно за 10-15 минути и след това я измийте със студена вода.
Маска с банан, мед и кисело мляко: Смачкайте хубаво един банан, добавете му една чаена лъжица мед и две чаени лъжици кисело мляко, след което нанесете сместа върху лицето си. Оставете кожата да попие възможно най-много от нея и след това го измийте със студена вода.
Маска с мед: Това е най-хубавата маска, защото медът помага на порите да се отворят и ги почиства. Просто нанасяте мед върху лицето си и го оставяте там за 10 минути. След това първо изплаквате лицето си с хладка вода и чак след това – със студена, защото тя затваря порите, а това е задължително след почистване. Медът ще направи кожата ви мека и сияеща, а това е задължително за доброто самочувствие на всяка жена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар