Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

понеделник, 1 август 2011 г.

Голяма работа (съвещателен глас)


Сега е трудно да се намери работа и тези, които по-рано искаха да се уволняват от старото място, най-вероятно са се отказали от тази идея. Обаче и най-тежката работа може да се превърне в удоволствие, ако спазваме някои от съветите, предложени - колкото и да е странно, не от психолози този път, а от журналистите на известното издание «The Times».
  1. Трябва да гледаме на нещата от мета позиция, малко по-от високо. Та нали всичко, което вие правите на работа е неизменно свързано с целия ви живот, не е задължително да се мисли само за работа. Може две-три минути да си спомняте нещо хубаво, например за морето, за някой поход.
  2. Щастие има, и в това трябва да се вярва. Щом осъзнаете този факт, животът ще стане по-лек.
  3. Ако до крайна степен ви е омръзнала сегашната работа, опитайте се все пак да намерите в нея нещо хубаво. Може би получавате ценни знания и умения, които ще ви помогнат да си намерите друга, по-интересна работа, или ви е провървяло да се запознаете с интересни и полезни хора?
  4. Опитайте положително да се отнасяте към околните, и това положително отношение може да заздрави колектива и благотворно да повлияе на атмосферата - да превърне обикновените колеги в приятели или просто в кръг от добри познати.
  5. Ако нямате шанс да се преместите на друга работа засега, то не се съжалявайте, все едно нищо не може да се промени.
  6. Опитайте се добре да си вършите работата – това може да ви достави по-голямо удоволствие, отколкото си мислите.
  7. Старайте се правилно да планирате собственото си време и да разпределяте силите си. Ако се пресилвате или напрягате прекалено, може да постигнете не успех, а нервен срив. На кого му трябва това?
  8. Отпочинете. Ако вече съвсем не се търпи, вземете си отпуска, или в краен случай болничен.
  9. Може би имате на работа някакъв дразнител, който ви влияе на настроението? Тогава не чакайте нещата да се наредят от само себе си. Решавайте проблема с всички достъпни методи.
  10. В краен случай ако действително всичко което ви заобикаля на работа е толкова нетърпимо – помислете толкова ли ви е притрябвало вашето работно място. Може би пък - да си потърсите друго?


Няма коментари:

Публикуване на коментар