Sponsored By

Sponsored By
Конкурс "Красиво село"- Участвайте тук. Спечелете ваучер на стойност 50 лв от Photo Pavillion!

петък, 1 юли 2011 г.

Приятелки (упътване)


По мои изчисления идеалният брой приятели, които са ни необходими е пет. Тази цифра ни позволява да поддържаме необходимата динамична дистанция /от „кой по дяволите звъни сега” до „ела веднага, защото сълзите ми капят”/, с минимум емоционални загуби. След като решихме проблема с количеството, нека поговорим за качеството, т.е. за типовете приятели, които са ни безусловно необходими.
По джентълменски съображения, нека започнем с жените и техните приятелки. И така, една добре развита физически и интелектуално жена би трябвало да разполага със следните типове приятелки:
  • Приятелка съветник. Тя не е точно домашният ви психоаналитик, но с нещо го напомня. Важни са две нейни особености – винаги ще ви изслуша и винаги знае какво да ви каже. Когато човек прекалено се заплете в проблемите си и престане да ги вижда като малки спретнати задачи, които трябва да бъдат решавани, тогава се появява съветницата. Заемайки ролята на свежия ум /clear mind, както казват американците/, тя е човекът, който ще погледне проблема от птичи поглед и ще прозре механизмите му, след което ще ви изкара от тресавището и ще ви направи отново част от решението му.
  • Приятелка от детинство. Тя знае всичките ви истории от раждането досега. В отношенията ви е имало доста звездни мигове и дори няколко провала. Обръщате се към нея относително рядко, само когато ви е страшно необходима. Тя често влиза в ролята на съветник, но по различен начин. Разликата е, че веднага влиза в контекста на състоянието и проблемите ви, което ви спестява доста време и усилия. Това е така, защото тя ви познава отначало докрай. Тя е наясно с характера ви и знае как ще реагирате във всяка една ситуация. Освен това, за добро или не, тя е вечно ваша - докато за другите роли могат да претендират различни хора в различно време, приятелката ви от детинство е несменяема.
  • Приятелка за бизнес. Това е една особена категория приятелки, с които се поддържат основно служебни взаимоотношения. Всеки е свободен сам да реши до каква степен ще се задълбочат и колко време ще продължат. Когато бизнесът приключи, връзката спокойно се разтваря в небитието. Както е казано - нищо лично.
  • Приятелка за душевни разговори и плач. Това е много важна и необходима приятелка. Тя напомня приятелката от детинство, но връзката е много по-свободна и позволява всеки да импровизира със себе си, както му лежи на сърцето. Вие получавате моментна подкрепа, без да навлизат прекалено дълбоко в душата ви. Тези отношения се наричат емоционално вентилиране. На човешки език, това е възможността да си поплачеш, в адекватно обкръжение.
  • Приятелка за ходене по магазините. Едно важно женско занимание, което най-добре се осъществява в компания. За тази цел всяка жена трябва да си има и такава приятелка. Доверявате се на вкуса и, цените го, понякога се изумявате от нейните находки. Често си разменяте подаръци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар